Cheltuieli de deplasare


Aveți dreptul la rambursarea cheltuielilor efectuate cu ocazia deplasării dumneavoastră către și de la programările medicale. Regula generală este că vă va fi rambursată călătoria realizată cu cea mai ieftină modalitate de transport și către și de la ea cel mai apropiat centru de tratament. Mai întâi trebuie să vă faceți aranjamentele de călătorie, să decideți ruta și modalitatea, iar apoi să trimiteți formularul care cuprinde costurile călătoriei la adresa indicată pe formularul primit în urma vizitei medicale. Amintiți-vă să includeți confirmarea faptului că v-ați aflat la programarea medicală precum și chitanțele originale relevante. Puteți obține formularul destinat completării costurilor călătoriilor de la medicul dumneavoastră sau puteți descarca unul aici

 

Dacă nu puteți folosi mijloace de transport public din motive de sănătate, puteți să cereți rambursarea unei modalități de transport alternative. Medicul dumneavoastră va evalua dacă este într-adevăr nevoie de această alternativă și va emite cererea. În unele cazuri, dacă nu există modalități de transport public disponibil, puteți cere rambursarea unei alte modalități de transport.  Dacă cererea nu vă este aprobată, vă vor fi acoperite numai costurile echivalente transportului public. Oficiul local destinat deplasării pacienților (Pasientreiser) , care poate fi apelat la 05515, va decide dacă aveți acest drept. Acest oficiu vă poate ajuta și să planificați călătoria. Oficiul poate să vă planifice o călătorie în comun cu alți pacienți dacă acest lucru este posibil și nu prezintă un risc de sănătate.

 

Puteți călători cu un însoțitor, dar trebuie să aveți o confirmare că este nevoie de acesta.

 

În cazul în care costurile călătoriei dvs. sunt sub 100 NOK, atnci acestea nu vor fi acoperite.

 

Serviciile destinate transportului de pacienți pot fi comandate prin telefon la numărul 05515. La efectuarea apelului telefonic vă rugăm să furnizați următoarele informații:

  • Numele și numărul de telefon
  • Număru personal norvegian (11 cifre)
  • Adresa de la care plecați și la care doriți să ajungeți
  • Data și ora de programării
  • Cerințe speciale (scaun cu rotile, necesitatea unui însoțitor din motive de sănătate,etc)

Pentru mai multe informații, vă rugăm să sunați numărul de telefon 05515 sau vizitati site-ul nostru www.pasientreiser.no .