Alte Instituții de Sănătate

Centre părinte și copil

Centrele pentru mamă și copil sunt destinate părinților care necesită ajutor pentru a își îngriji copilul/ copiii cu vârste preșcolare. Obiectivele acestor centre sunt de a consolida rolul părinților în viața copilului prin dezvoltarea abilităților de îngrijire în general dar și în domenii definite de către părinți. Activitățile de la centru oferă experiențe pozitive pentru părinți și copii împreună. Centrul este și un loc de întâlnire pentru familii având posibilitatea să își dezvolte o rețea socială. 

Toate centrele de sănătate oferă servicii gratuite.În cele mai multe cazuri înregistrarea în avans nu este necesară. Dacă sunteți interesați contactați cel mai apropiat centru, acestea găsindu-se în mai multe zone din Norvegia.

Servicii de sănătate pentru școlari (Skolehelsetjenesten for grunnskolen)

 

Toate școlile oferă servicii de sănătate. Copiii sunt invitați să se supună unui examen medical, după care sunt vaccinați. Acest lucru este normal, fiind un serviciu gratuit pentru copiii rezidenți în Norvegia, pentru a preveni boli grave. Pentru mai multe informații pe teme de sănătate și cursuri la care puteți participa: www.helsenett.no