Transportul spre NorvegiaPentru a ajunge în Norvegia puteți lua mașina, autobuzul, trenul sau avionul. 

Mașina

Distanța București - Oslo este de 2850 km dacă mergeți spre exemplu prin Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania și Danemarca, această variantă implicând călătoria cu feribotul din Danemarca până în Norvegia. 

Feribotul operat de Color Line care pleacă din Danemarca - Hirtshals ajunge în Norvegia - Larvik în 3 ore și 45 de minute și are 14 curse săptămânale. Pentru a verifica prețul, zilele și orele accesați această pagină.


O alternativă ar fi să mergeți din Danemarca către Norvegia prin Suedia, în acest fel evitând feribotul. Traseul este de aproximativ 3150 km și se merge pe podul "Oresund" dinspre Danemarca - Copenhaga spre Suedia - Malmö. Acesta este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa (7845 m). Se percepe taxă pentru trecerea pe pod, în jur de 43 de euro pentru o mașină normală. 

Autobuzul

Puteți merge și cu autobuzul un drum durând aproximativ două zile.

Trenul

Fiind vorba de o distanță mare este mai greu să călătorești cu trenul, însă nu imposibil. Dacă preferați această modalitate de transport găsiți variante la această adresă . În funcție de traseul ales se trece prin Budapesta, Praga, Varșovia, Berlin, Hamburg, Malmö.

Avionul

Este probabil cea mai mai utilizată modalitate de ajunge în Norvegia. Prețurile variază în funcție de operatorul ales, de perioada anului și de timpul de așteptare la escală. 

Pagina online a aeroporturilor Henri Coandă (Otopeni) și Aurel Vlaicu (Băneasa):  www.bucharestairports.ro

  • Cursa directa Bucuresti Otopeni - Oslo Sandefjord Torp cu WizzAir: wizzair.com
  • O variantă ar fi să cuplați două zboruri low cost. Puteți lua WizzAir și apoi RyanAir. Aveți grijă când selectați zborurile să aveți o escală între ele de cel puțin trei ore pentru întârzieri neprevăzute. De asemenea țineți cont de faptul că prețul zborurilor low cost nu include decât bagajul de mână.
  • A doua opțiune implică zboruri adesea accesate pe această rută. Planificați din timp călătoria și verificați prețuri atât individual la operatori de zbor cât și pe website-uri specializate. De exemplu: Lufthansa, Czech Airlines, Air France, KLM.
          Website-uri specializate:
          Skyscanner: http://www.skyscanner.ro/
          Airtickets24: http://www.airtickets24.com/
          Travelocity: http://www.travelocity.co.uk/
           Liligo: http://www.liligo.ro/
           Eximtur: http://www.eximtur.ro/bilete-de-avion.html


Nu uitați: dacă planificați călătoria cu suficient timp in avans, aveți șanse mai mari să găsiți bilete mai ieftine. De asemenea, verificați la operatorul de zbor pe care l-ați ales care este limita de kilograme a bagajelor.