Îndemnizații pentru părinții ai căror copii nu merg la grădință

Kontantstøtte - este un beneficiu destinat părinților ai căror copiii nu merg la grădiniță când au între 1 și 2 ani. În cazul în care copilul cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani merge la o grădință cu program sub 20 de ore pe săptămână, părinții vor primi 50% din aceste beneficii.  În ambele cazuri, părinții pot primi aceste beneficii maxim 11 luni.  Copilul trebuie să fie rezident în Norvegia, adică să fi trăit aici mai mult de 12 luni. De asemenea, aveți dreptul la aceste beneficii copilul locuiește într-una din țările UE, dar părinții lucrează în Norvegia.


Suma  pe care o veți primi se calculează în funcție de vârsta copilului și de  numărul de ore pe care îl petrece la grădiniță, respectiv până și incluzând 19 ore pe săptămână sau peste 20 de ore pe săptămână.

Prezența la grădiniță
Procentul de beneficii alocate
Suma alocată pentru copii cu vârsta între 13 si 18 luni/ sumă lunarăSuma alocată pentru copii cu vârsta între 19 si 23 luni/ sumă lunară
0 ore1005,0003,303
Până și inclusiv 19 ore502,5001,652
20 ore sau mai mult000

Dacă prezența copilului la grădiniță se schimbă, situația familiei se schimbă sau plănuiți să locuiți în străinătate, se poate ca aceste sume alocate să se modifice. De aceea, este necesar să informați NAV-ul în privința oricărei schimbări. 

Pentru a obține o îndemnizație pentru părinții de copii mici care nu merg la grădiniță, vă rugăm să folosiți acest formular .


Mai multe informații în limba engleză puteți găsi aici.